Kørselsvejledning:
Rumænien

Cluj amt
Landkort

Bihor amt Landkort

Bjergene ligger i nordvest Rumænien (47. Breddegrad) nær den ungarske grænse Bors, i amterne Cluj og Bihor.

Kørsel i bil: Tyskland, Østrig, Ungarn (syd om Budapest), E60, Bors (grænseovergang), Oradea, Alesd, ialt 2.200 km.

Bus: Det er generelt svært at finde bustransport til Rumænien, men JS-Rejser, kører næsten lige til døren, og har opsamling i de fleste større byer i Jylland.

Bagage: Vær opmærksom på at du/I kun kan tage, håndbagage med ind i bussen, og som bagage: Én rygsæk med pr person, - uden udvendig montering af liggeunderlag, soveposer, telte, kogegrej etc. - Og der dispenseres ikke, så få aftalt med din makker hvilket nødvendigt udstyr, i vil have med.

Vadu Crisului og Suncuius: Kør ad E60 fraOradea igennem byen Alesd (50 km) og Auseu, 5 km herefter lige før byenTopa de Cris, skal du til højre ved en helt ny kirke mod Vadu Crisului (mod syd, 5 km). I byen Vadu Crisului går vejen (T-kryds) til venstre til Suncuius og til højre mod den modsatte ende af klatreområdet, der strækker sig over 10 km.

Cheile Turzi: E60, Oradea, Alesd, Cluj-Napoca, Turda, Mihai Viteazu, igennem landsbyenCheia og så er du der. Se endvidere kortet "Bihor-cluj", eller linket Coronn.

Klatreområderne ligger på 47. breddegrad, som Sydfrankrig, har fastlandsklima, op til 40c, har meget lidt nedbør 1-3 dag pr måned, og det blæser meget sjældent, - jeg klatrede i shorts til slutningen af oktober. Til gengæld er det meget koldt om vinteren op til -35c. Klatresæsonen er fra marts til november, begge måneder kan dog være lidt våde og kolde, men bedre end Kullen i maj.

Klatreområdet er limsten (som El-Chorro, Spanien). 2/3 af Rumænien er mere eller mindre klippe og varierer meget. Inden for fire timers kørsel kan jeg klatre alt fra 2A til 8a+ (3- til 9+) på bolte, fra en reblængde til en del områder med 20-40 forskellige ruter a´25-30 reblængder.

Jeg tager selv derud i perioden 1. April til 1. November. Og arrangerer du selv turen med bus eller bil, kan du kontakte mig, jeg kan fungere som "lokal guide" og hjælpe med de værste rejseproblemer.

Se også "generelt om Rumænien".

 

Kontakt mig             Til top