DAV-forsikring

Vi er nogle stykker fra Danmark der mener, at Deutscher Alpenverein gennem et medlemsskab, kan tilbyde bedste alpinforsikring, eller klatreforsikring, til dækning af en eventuel eftersøgning, eller redning i forbindelse med fritidsaktiviteter, som klippeklatring på bolt og kile, bjergaktiviteter, alpinisme, mix-klatring, multi-pitch, vandring, skiløb, mountainbike osv.

Selv banale småuheld i uvejsomt terræn kan medføre en helikopterredning, en helikopter kan hurtigt koste 5000,- €, eller mere, lidt afhængig af timeforbrug, så rednings- eller eftersøgningsforsikringen kan alle i bjergene få brug for.

DAV-Medlemsskabet inkluderer en del service, se DAV-link.
Det primære for os er forsikringen; en fritids- og ulykkesforsikring, kombineret med en eftersøgnings- og redningsforsikring i verden og den europæiske hytteordning, som alt sammen er inkluderet i medlemsskabet. Se Generelt om forsikringen.

Forsikringen dækker ikke ekspeditioner, områder over 7.000 m og kommercielle ture udenfor “Europa”. Europabegrebet inkluderer/ dækker Elbrus, Uralbjergene og Middelhavsområdet incl. Maderia og de Kanariske øer.

Forsikringen kræver et DAV-medlemsskab, – forsikringen kan ikke købes særskilt, men er inkluderet i medlemsskabet. Se: Generelt om forsikringen.

Eftersom danskere generelt ikke kan tysk og udlandsoverførsler koster op til 100,- kr pr. overførsel, har vi standardiseret vort DAV-medlemsskab i Sektion Kaufbeuren-Gablonz (link). Se: Hvordan bliver du medlem.

Nu er de forskellige DAV-sektioner meget forskelligt bygget op, hvad angår pris og tilbud og man kan ikke være DAV-medlem udenom sektionerne. Eftersom vi kendte flere tyske klatrere fra Kaufbeuren, som klatrer i Århus, så blev valget Sektion Kaufbeuren-Gablonz.

Tjek også: Andre oplysninger.

Venligst Allan Andreasen